Flaş Haber

"Altın fiyatları büyük resimde güçlü değil"

 


Altının gram fiyatı, güne düşüşle başlamasının ardından 489 lira seviyesinde işlem görüyor. Tuncay Turşucu Araştırma ve Danışmanlık Kurucusu Tuncay Turşucu, altın fiyatlarındaki beklentilerini açıkladı.

Dün küresel piyasalar, Çinli dev emlak geliştirme şirketi Evergrande endişesiyle, son ayların en sert düşüşlerine sahne olurken, bugün gelen tepki alımlarıyla toparlanma çabasında… Piyasalarda yaşanan endişelerle, Dolar endeksi yaklaşık 3 haftanın en yüksek seviyesini görürken, ons Altın Fiyatları güvenli liman etkisiyle sınırlı yükseldi.

Piyasaların günlerdir beklediği, iki gün sürecek kritik Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısı bugün başlayacak. Para politikası ve faiz kararlarının yarın Türkiye saati ile 21.00’de açıklanacağı Fed toplantısından, tahvil alımı azaltımı (tapering) ile ilgili bir takvim çıkıp çıkmayacağı yatırımcıların odağında olacak. Piyasaların şahin bir Fed görmesi durumunda, dolar endeksi ve ABD tahvil faizlerinde yükseliş, ters korelasyon etkisiyle de Ons Altın fiyatlarına geri çekilme bekleniyor.

Dün dolar kuru ve altının onsundaki yükselişe paralel değer kazanan altının gram fiyatı, günü önceki kapanışın yüzde 0,88 üzerinde 492 liradan tamamladı.

Altının gram fiyatı, yeni güne de düşüşle başlamasının ardından, saat 10.50 itibarıyla önceki kapanışın yüzde 0,6 altında 489 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 800 lira, Cumhuriyet altını da 3.270 liradan satılıyor. Altının ons fiyatı, şu sıralarda önceki kapanışa göre yüzde 0,3 azalışla 1.760 dolardan alıcı buluyor.

BÜYÜK RESİMDE ALTIN GÜÇLÜ DEĞİL

Çin gayrimenkul şirketi Evergrande ile başlayan endişeler küresel piyasalarda yatırımcıları güvenli liman olarak adlandırdığımız altın, Japon Yeni, İsviçre Frangı gibi enstrümanlara yönlendirdi. Geçen hafta güçlenen ABD Doları etkisi ile 1740 dolar seviyesine kadar düşen ons altın, dünkü psikolojinin etkisi ile 1767 dolar seviyesine kadar tepki gösterdi. Ancak ABD Dolarındaki güçlenme altındaki yukarı hareketi kısıtladı

Hiç yorum yok